DEN Nye Viva Connection HOME Experience

Fra starten af marts 2023 vil Microsofts nye VIVA Home Experience rulle ud for alle, som bruger Viva Connections. Hvis du har dit Sharepoint intranet i Teams, så skal du være opmærksom på, at ændringen også rammer dig. Læs med her, hvis du vil blive klogere på, hvad det betyder for dig.

Mange bruger Viva Connections Teams appen til nemt og bekvemt at bringe deres SharePoint intranet ind i Teams. Hos NGAGE bruger vi den selv dagligt og hos os ser det således ud:

viva

 

Eller det gjorde det indtil for et par uger siden, da vi i stedet fik den nye Home Experience. 

Nu ser det således ud:

Billede2

Med den nye Home Experience vil Microsoft bringe de mange Viva komponenter tættere sammen og skabe en samlet indgang til den digitale arbejdsplads.

På Home Experience siden ser du:

  • Indhold fra dit Viva Dashboard
  • Nyheder fra hele din 365 platform
  • “Ressourcer”, som er din globale navigation fra SharePoint app baren.
  • “Ofte besøgte sider”
  • Sites du følger. 

Med andre ord ser du nu de samme elementer i PC visningen af Viva Connections Teams appen, som du tidligere har set via mobile enheder.

Den mobile visning forbliver den samme.

 

Hvordan påvirker det din løsning?

Det afhænger naturligvis af, hvordan du har sat din løsning op, men hovedpunkterne er:

  • Hvis du allerede har konfigureret VIVA Connections, vil VIVA Home Experience blive udfyldt med dit eksisterende indhold, som du kender fra mobilvisningen – dvs. Dashboard, Feed og Ressourcer
  • Hvis du endnu ikke har sat det op, vil VIVA home experience blive udfyldt med standard Microsoft indhold
  • Hvis du ikke bruger VIVA Connections, giver ændringen dig blot nogle nye kort i VIVA Dashboard, men påvirker ellers ikke din løsning
 
Hvis du ønsker at tage den nye ændring i brug, så skal du ikke foretage dig mere, da den automatisk ruller på i løbet af de næste måneder. Hvis du ikke er interesseret i den nye ændring, så læs med i sektionen herunder.
 
Hvordan beholder du dit intranet i Teams?
Hvis du ønsker at beholde den oplevelse du kender i dag, kræver det at en administrator kører et Powershell script, som udpeger Sharepoint home sitet som landingpage i VIVA. Du finder scriptet, samt beskrivelse af, hvordan det køres på dit miljø, her.
 
Du er også meget velkommen til at hive fat i os for hjælp og sparring, det kan du gøre her.
 

Har du styr på Microsoft VIVA?

Er du nysgerrig på at vide mere om VIVA produktpaletten og ønsker inspiration til hvordan, de forskellige komponenter i VIVA produktet, kan gøre dine medarbejdere mere effektive. Så kontakt Esben Rytter på esben.rytter@ngage.dk for et online inspirationsmøde. Vi planlægger også et webinar om VIVA og den digitale arbejdsplads. Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få direkte besked eller hold øje med vores arrangementer!

 KONTAKT MARTIN FOR EN  UFORPLIGTENDE   DIALOG

 
Martin Rossen
Partner og COO