Det nye Teams: Teams 2.0 lancerer nu

Måske du er en af dem, som har eksperimenteret med Teams 2.0 siden det kom i public preview i foråret? Hvis ikke, så får du det meget snart i hænderne – Teams 2.0 lancerer nemlig for alle hen over efteråret. Læs mere om hvad det betyder for dig her.

Hvad er teams 2.0?

Teams 2.0 er en komplet nyskrivning af Teams appen og er bygget til at være hurtigere, smartere og mere fleksibel og har bl.a. fokus på en bedre understøttelse af multiple tenants og performance. Derudover har det visuelle udtryk fået en overhaling og den ellers fremtrædende lilla farve er trukket mere i baggrunden og bruges fremover til f.eks. knapper mens en mere grå og hvid ramme præger det overordnede udtryk. Hvis du vil læse mere om visionen med Teams 2.0 og hvordan det er bygget, kan du læse om det i vores tidligere blogindlæg Teams 2.0: Det nye Microsoft Teams.

 

Hvilke funktioner indeholder Teams 2.0?

Da vi tidligere skrev om Teams 2.0 var det blot basisfunktionerne, som var understøttet. Fx kunne man se og tilgå sine teams og kanaler, chatte med kolleger osv. Men der var fortsat en række mangler, som for os betød at Teams 2.0 på daværende tidspunkt ikke optimalt kunne bruges som indgang til en digital arbejdsplads. Herunder gennemgår vi hver af de nævnte mangler for forrige blogindlæg og giver en status på hvor de er i dag:

 • 3. part apps og dermed dine integrationer med andre systemer uden om fx. Viva suiten
  Disse er nu understøttet i preview og kan bruges på Teams 2.0 som det er kendt fra klassisk Teams

 • Line of business apps (LOB apps)
  Disse er ligeledes understøttet i preview og vil komme sammen med lanceringen af Teams 2.0

 • Flere avancerede opkaldsfunktioner
  Understøttelse af telefonkøer og PSTN-opkald er på vej og skulle komme sammen med lanceringen

 • Avancerede mødefunktioner
  Understøttelse af breakout rooms og 7×7 video er på vej og skulle komme sammen med lanceringen

 • Oprettelse af nye teams og kanaler
  Oprettelsen af nye teams og kanaler er nu understøttet i preview vil ligeledes være en del af lanceringen

 • Oprettelse af indlæg i flere kanaler
  Er nu understøttet i public preview og vil ligeledes være en del af lanceringen

 • Søgning i chat og kanaler
  Søgningen er nu understøttet i preview, så du kan søge efter indhold på tværs af beskeder, filer, opslag osv.

 • MacOS, virtuelle maskiner, uddannelseslicenser og Teams i browseren (webappen)
  MacOS og uddannelseslicenser er omfattet af lanceringen og vil få de samme funktioner til rådighed som Windows-brugere generelt.
  Virtuelle maskiner og Government Cloud kunder (GCC, GCC-H, DoD) er ikke en del af lanceringen, men for disse kunder ruller Teams 2.0 netop nu ud som public preview.
  Der er ikke nyt ang. browserversionen og vi ved derfor ikke, hvor langt denne er i forhold til at skrifte til Teams 2.0

Dermed er Teams 2.0 i dag et meget mere stabilt sted og med understøttelse af langt de fleste features fra klassisk Teams og kan derfor nu udgøre indgangen til din digitale arbejdsplads.

Øget tilgængelighed

Udover ovenstående funktioner er Teams 2.0 også udvidet med en række tiltag for at øge tilgængeligheden. Hvis du bruger Windows 11 tilpasser Teams sig fremover automatisk til dine øvrige indstillinger og passer dermed bedre ind i dit setup. Derudover kommer Teams 2.0 med en række temaer, så du kan skræddersy din oplevelse til lige netop dine præferencer:

Teams 2.0 er også blevet optimeret til navigation med tastaturgenveje og opmærkningen af indholdet er blevet optimeret, så det er nemmere for skærmoplæsere at præsentere indholdet for brugere med funktionsnedsættelser.

Hvornår ruller Teams 2.0 på hos mig?

Udrulning er startet her i september 2023 måned og vil foregå henover de næste par måneder. Vi forventer at Teams 2.0 er fuldt rullet ud i løbet af efteråret.

Alt efter hvordan jeres tenant er sat op til at modtage funktionsopdateringer, kan du læse mere om hvornår Teams 2.0 lancerer hos dig, her: The new Microsoft Teams desktop client – Microsoft Teams | Microsoft Learn.

Hvad betyder det for mig og hvordan bliver jeg klar til lanceringen?

Teams 2.0 ruller automatisk ud for alle i løbet af de næste par måneder og du skal ikke foretage dig andet end at orientere dine brugere. Alt eksisterende indhold migreres automatisk med over og funktionerne er som nævnt de kendte fra klassisk Teams. Du bør dog gøre dine brugere opmærksomme på, at ændringen ruller ud, da Teams på overfladen kommer til at se noget anderledes ud. Du kan vælge at benytte anledningen til at gøre brugerne opmærksom på forskellige funktioner, som er særligt relevante hos netop jer – det kunne fx være cross-tenant notifikationer eller muligheden for at tilpasse notifikationer. Du kan læse mere om de nye funktioner i vores tidligere blogindlæg om Teams 2.0.

NGAGE tilbyder forskellige muligheder for at kommunikere ændringerne til jeres brugere, ligesom vi kan facilitere en introduktion til Team 2.0 for jeres brugere og evt. lave noget decideret træning. Så vil du bruge lanceringen af Teams 2.0 til at øge jeres anvendelse af Teams og måske få mere kontrol over det. Kontakt NGAGE for en dialog om mulighederne eller få mere inspiration på vores webinar netop adoption d. 16. november.

Derudover bør du være opmærksom på, at nye funktioner og udvidelser til eksisterende funktioner, fremover kun vil komme på Teams 2.0 og at klassisk Teams hurtigt vil falde bagud på funktioner.

Vil du i gang med det samme?

Det er nemt og hurtigt – bare slå det til i toppen af din Teams app. Herefter genstarter appen automatisk med den nye version af Teams:

Har du ikke mulighed for at slå det til? Så kan du læse om hvordan du slår det til på jeres tenant her. Er du nysgerrig på at læse mere om detaljerne i det nye Teams, kan du læse mere hos Microsoft lige her.

KONTAKT NGAGE FOR EN DEMO AF DET NYE TEAMS OG EN DIALOG OMKRING HVORDAN I KAN BRUGE TEAMS TIL AT SKABE EN SAMLET DIGITAL ARBEJDSPLADS

Hvis du har spørgsmål til den nye version af Teams eller i øvrigt, så kontakt gerne Esben på: esben.rytter@ngage.dk eller telefon 30 10 88 73. 

 

Du kan også udfylde formularen til højre og blive kontaktet.